Rondreis met kinderen door exotisch Thailand

Thailand is één van de leukste landen om met je kinderen rond te reizen. Het land bulkt van de geuren, kleuren, mooie gebouwen, schitterende natuur en natuurlijk lange zandstranden en een blauwe zee. Bovendien zijn de mensen er vriendelijk, is het er veilig en nog betaalaar ook. Wat wil je nog meer?

Waarom Thailand als bestemming?

Veel mensen gaan met hun kinderen van jong en oud naar Thailand en komen zeer enthousiast terug en dat is niet voor niets! Het weer is goed. De stranden adembenemend, de cultuur indrukwekkend, de mensen zijn vriendelijk, zeker ook richting kinderen en het is relatief veilig. De hotels en het vervoer is goed geregeld. Thailand is niet voor niets al jaren een topper!

Hoe te bereiken?

Vanuit Nederland kun je meerdere keren per dag rechtstreeks vliegen op Bangkok, Thailand met KLM, China Airlines en Eva Air. Ook kun je op verschillende manieren met overstap vliegen op Bangkok, maar ook op Phuket. Ook vanaf Dusseldorf of Brussel is Thailand goed bereikbaar.

Beste vakantietijd?

Thailand is een perfecte bestemming voor het hele jaar door de lekkere temperaturen en de altijd aanwezige zon. Zelfs in de regenperiode is er elke dag ook zon te vinden. September en oktober zijn mn in het noorden de natste maanden. De westkust kun je het beste tussen november en april bezoeken en de oostkust tussen mei en oktober.

Taal?

Thais is de lokale taal, maar als Engels wordt door veel mensen ook gesproken

Munteenheid?

Thaise Baht (100 THB is ongeveer 2.5 euro)

Geschikt voor kinderen?

Thailand is perfect geschikt voor kinderen van alle leeftijden (vanaf een jaar of 2). Hou wel rekening met de warmte en de afstanden. Blijf zeker met kleine kinderen iets meer op 1 plek en bouw genoeg stranddagen in. Hou er ook rekening mee dat er wel enige prikken tegen DTP, Hepatitis A en B aangeraden worden. Ook kan er in bepaalde delen van Thailand soms malaria voorkomen. Check met uw GGD wat voor u van belang is.

Hoogtepunten?

De stranden zijn adembenemend wit met een blauwe zee. De cultuur zeer divers en kleurrijk. De natuur zeer verrassend, de mensen vriendelijk en het eten fantastisch.

Bron: Rondreis met kinderen door exotisch Thailand