Bevalling opwekken

Het kan voorkomen dat een bevalling (te) lang op zich laat wachten. Negen maanden is lang genoeg en de baby mag nu toch echt wel komen volgens jou en je partner. Er gaan veel fabeltjes rond over het opwekken van een bevalling. In dit artikel gaan we hier verder op in. Zijn er werkelijk manier om de bevalling op te wekken?

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Normaal gesproken mag je tot 40 weken zwanger nog thuis bevallen en wanneer je langer dan 42 weken zwanger bent moet je in het ziekenhuis bevallen. Wanneer je dus toch thuis wilt bevallen geloven sommige mensen in fabeltjes. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Bevalling opwekken door…

Onderstaande manier om een bevalling op te wekken zijn niet wetenschappelijk bewezen. Geloof dus wat je wilt geloven…

Tonic en bitter lemon
Deze dranken bevatten kinine en dat zou volgens sommige mensen de bevalling kunnen opwekken. Wetenschappelijk is dit nooit bewezen.

Frambozenblaadjes
Baat het niet dan schaadt het niet. Zo denken veel vrouwen en drinken tijdens de zwangerschap thee van frambozenblaadjes. Dit fabeltje zou dus ook de bevalling opwekken.

Drukpuntmassage
Er zijn vrouwen die beweren dat aan de binnenkant van de voet een drukpunt zou zitten die de bevalling kan opwekken wanneer deze juist wordt gemasseerd. Dit valt uiteraard onder de alternatieve geneeswijze.

Wat werkt dan wel?

Strippen is het enige wat wél wetenschappelijk is bewezen. De kans is ongeveer 30% dat het de bevalling opwekt. Je moet dan wel minimaal 1 centimeter ontsluiting hebben.

Voor meer informatie over zwanger worden en zwanger zijn kun je altijd terecht op www.brabbels.com.