De toenemende populariteit van gietvloeren

Cementvloeren en kunststof gietvloeren

Een gietvloer werd pas bekend eind jaren 80. Voordat een gietvloer werd geïntroduceerd is er een hele ontwikkeling vooraf gegaan. Jaren is ermee geëxperimenteerd om tot uiteindelijk het resultaat te maken wat wij de dag van vandaag kunnen aanbieden. Nu reeds anno 2014 wordt het gebruik van gietvloeren meer en meer toegepast binnen het Nederlands interieur. Als u voor een gietvoer kiest, bespaart u niet enkel geld maar u krijgt een dubbel comfort in de plaats terug. Een gietvloer kunt u in alle interieurs plaatsen en uw kamer zal een stuk warmer aanvoelen als bij de klassieke vloeren.

Voordelen voor het gebruik van een gietvloer

U hebt geluk als u een gietvloer uitkiest voor uw interieur. Nadelen zijn er niet, maar wel een hoop voordelen waar u en uw gezin profijt van heeft. Het mooiste voordeel is dat de gietvloeren geen naden hebben, dit wil zeggen dat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn. U hoeft enkel een warm sopje te maken en dan met de swiffer erdoorheen. Uw vloer zal op een paar minuten tijd weer blinken. Een bijkomend voordeel is dat een gietvloer over een bestaande vloer kan worden gegoten. Een gietvloer plaatsen is geen probleem en zelfs snel gebeurd. Het gebeurt vaak dat gezinnen een vloerverwarming hebben geplaatst nadat ze hun huis hebben verbouwd. U kunt zelfs op een vloerverwarming een gietvloer plaatsen zonder enig probleem. Het allerbelangrijkste is dat een gietvloer op een oude, ambachtelijke manier wordt geplaatst. U kunt kiezen tussen talloze karakters, van hip tot klassiek. Stel dat u al uw meubels gekocht heeft, dan hoeft u enkel de beste optie van gietvloer te kiezen en u kan al uw meubels behouden.

Welke opties zijn er mogelijk?

Een gietvloer op basis van kunststof of cement zal altijd garant staan voor een bijzondere uitstraling die u nergens anders zult aantreffen. U heeft een grote keuze tussen verschillende ontwerpen, van vlak tot strak of van robuust tot stoer. De afwerking kunt u geheel laten maken naar uw eigen smaak. De kleuren die u graag ziet en die passen binnen uw interieur kunt u zelf uitkiezen. Er is een enorme keuze tussen verschillende kleuren, structuren tot afwerkingen. Elk geheel kan u laten aanpassen door wat u zelf graag ziet. Nu kan u dit in een mum van tijd uw eigen gietvloer laten maken die geheel van uzelf is. Eigenlijk is dit uniek, want u hebt iets wat niemand anders in huis kan halen omdat het uniek is. De wil en de wensen van onze klanten staan hier altijd dag in, dag uit centraal.

Bron: GV gietvloeren