Mediation bij een echtscheiding in Overijssel

Mediator OverijsselEen scheiding is doorgaans een proces waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. Je wilt als je hier als ‘partner’ bij betrokken bent alles zo snel mogelijk oplossen. Ondanks de vele emoties zullen er ook veel rationele beslissingen moeten worden genomen. Door emoties kan de communicatie onderling behoorlijk stroef verlopen, waardoor je niet goede afspraken kunt komen. Als je het proces voorspoedig wilt laten verlopen, kun je het best naar een mediator in Overijssel gaan als u wonend bent in Overijssel. Bij een mediator kun je afspraken maken over bijvoorbeeld de kinder- en/of partneralimentatie, omgangsregeling of bijvoorbeeld het co-ouderschap. Voor een mediator uit Overijssel, klik hier.

Een mediator is een neutraal persoon. De mediator helpt mensen die willen scheiden om een scheiding op juridisch vlak zo goed als mogelijk af te wikkelen. Wie krijgt het huis? Wat gebeurt er met het spaargeld? Waar gaan de kinderen wonen? Een mediator houdt rekening met de standpunten van beide partners.

Wat zijn nu de voordelen voor het inschakelen van een mediator tijdens een scheiding? De meeste partners willen niet met ruzie uit elkaar gaan. Wanneer je de scheiding in de rechtszaak gaat afhandelen, heb je grote kans dat een van de partijen benadeeld wordt. Bij mediation is dit niet het geval. Over het algemeen heb je bij een mediation geen verliezer of winnaar. Beide partijen komen samen tot een overeenkomst waardoor beide partijen zich niet benadeeld zullen voelen. Dit is vooral prettig als je kinderen hebt. Je zult in veel gevallen nog veel contact hebben met je ex-partner als het over de opvoeding van het kind gaat.