Wat te doen als een auto niet door de APK komt?

In Nederland rijden er vele miljoenen auto’s rondt. Elk jaar komen er auto’s bij, maar er verdwijnen tegelijkertijd veel auto’s. Oude auto’s die worden vervangen door nieuwe auto’s. In Nederland mag je alleen op de openbare weg rijden wanneer je auto aan bepaalde eisen voldoet. Alle auto’s moeten bijvoorbeeld elk jaar opnieuw APK worden gekeurd. Overheidsinstanties houden scherp toezicht of een auto wel of niet APK gekeurd is. Een ambtenaar kan bij controle de eigenaar van een auto die niet APK gekeurd is een boete geven. Tegenwoordig krijg je na een bepaalde tijd automatisch een boete thuis gestuurd wanneer je auto niet APK gekeurd is.

Tijdens een APK keuring wordt gekeken naar belangrijke auto-onderdelen. Men kijkt of deze naar behoren werken. Een automonteur zal aangeven of bepaalde onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden. Het komt voor dat een eigenaar er voor kiest om de auto niet te repareren en deze besluit te verkopen. Dit kan zij wanneer de eigenaar krap bij kas zit of omdat de reparatiekosten de dagwaarde van de auto overstijgen.

Auto verkopen die niet door de APK is gekomen
Je kunt er voor kiezen om een sloopauto Den Haag die niet door de APK is gekomen te verkopen aan particulieren of bedrijven. Als de reparatiekosten van de auto de dagwaarde overschrijdt, zullen de meeste mensen deze auto niet kopen. Dit zijn sloopauto’s die eigenlijk rijp zijn voor de sloperij in Den Haag. Een autosloperij kan de auto nog recyclen door bruikbare onderdelen te verkopen en het metaal te verkopen aan een shredder fabriek.