Word jij de nieuwe Kiki Bertens?

Tennis. Wij als Nederlanders zijn er op professioneel niveau niet uitzonderlijk goed in. Al hebben we natuurlijk als nationale trots Kiki Bertens, die zowel op het gravel van Roland Garros in 2016 en het gras van Wimbledon in 2018 de kwartfinale op een Grand Slam toernooi wist te bereiken.

We hebben echter niet allemaal het talent gekregen om zo goed te kunnen worden al Kiki Bertens, maar toch blijft tennis een ontzettend leuke sport om te beoefenen. Even een balletje slaan tegen een vriend of je vaste tennismaat. Het is heerlijk om te doen in de avonduurtjes of juist om de dag mee op te starten. Iedereen kan het leren en het is goed voor de beweging.

Het belangrijkste deel van de uitrusting is natuurlijk het racket. Met het racket sla jij je de ballen over het net naar de tegenstander. Met een beetje geluk weet deze vervolgens de bal niet meer terug te slaan en scoor je een punt. Een goed tennisracket is daarbij wel belangrijk. Het moet goed op spanning staan om de ballen goed hard te raken en goed te kunnen mikken. Ook moet het racket wel goed vast te houden zijn, want een racket dat achter je bal aan vliegt, wil niemand. Kies daarom voor een goed merk. Een merk als Head is uitstekend voor de persoon die net begint met tennis, maar ook zeker voor de persoon die al wat langer aan het tennissen is. Met de keuze voor een tennisracket Head zit je goed.

Naast het tennisracket is er nog een belangrijk onderdeel van de tennisuitrusting die de zorgvuldige keuze verdient. Dat is de tennisschoen die als goed is als enige contact maakt met de tennisbaan. Een goede schoen zorgt ervoor dat je goed kan draaien en dus wendbaar genoeg bent om de ballen terug te slaan. Je hebt tennisschoenen speciaal voor dames, maar ook een tennisschoen heren.