Metaal wordt vaak onderschat

De echte bergbeklimmers hebben altijd een karabijnhaak, ook wel een carabiner of festonhaak genoemd bij zich tijdens het bergbeklimmen. Zonder een karabijnhaak kun je in principe ook gewoon niet een berg beklimmen en een karabijnhaak kun je gewoon één van de meest onderschatte benodigdheden noemen voor het vak bergbeklimmen.

Een karabijnhaak is een haak met een scharnierend deel dat de opening geheel afsluit. Deze haken worden toegepast waar snel een verbinding gemaakt kunnen worden. Je hebt ook speciale uitvoeringen van de karabijnhaak, daar is een speciaal blokkeermechanisme in verwerkt. Hierdoor kan de karabijnhaak niet zomaar open gaan. Dit is natuurlijk voor de sport bergbeklimmen, of hobby ligt voor ieder persoon anders, iets wat groot belang heeft. Vaak hang je tijdens het bergbeklimmen aan een dun touw, die je bevestigd hebt via een oogmoer en een karabijnhaak.

Je leven hangt aan een oogmoer en karabijnhaak

Zowel de karabijnhaak, als de oogmoer zijn producten die zeer onderschat worden. Stelt u zich voor dat u niet gebruik maakt van een karabijnhaak van hoge kwaliteit. U hangt of bungelt tijdens het bergbeklimmen aan een wand, en opeens begeeft uw karabijnhaak het? Dit zijn situaties die je altijd moet voorzien als bergbeklimmer, dus weet goed waar uw karabijnhaak voor geschikt is, net als de oogmoer die u op dat moment gebruikt. d e