Vertrek en Aankomst Charleroi Airport

Check aankomst- en vertrektijden voor de luchthavens in België: Brussels South Charleroi Airport. Heeft u een vertrek of aankomst op het zuidelijke vliegveld van onze buren, dan zal het in de meeste gevallen een goedkope vlucht zijn. Elke dag volgen er vele vluchten. Volg vluchten voornamelijk naar bestemmingen in Europa. De goedkoopste prijs voor deze vluchten kan overwogen worden om niet vanuit Nederland te vertrekken maar vanaf Brussels South Charleroi Airport. Je kunt u niet alleen de vlucht volgen, maar ook zien of de vlucht vertraagd, geannuleerd of alleen volgens het schema te volgen is. Zie hier: Aankomst Charleroi De meeste vertrekken en aankomsten op de luchthaven van Charleroi zijn ’s ochtends of ’s middags.

Brussels South Charleroi Airport wordt vaak gewoon Charleroi Airport genoemd. De luchthaven ligtredelijk ver van de hoofdstad Brussel. Het is ongeveer 50 kilometer in Gosselies van de stad Charleroi. Charleroi Airport is gegroeid met veel vertrekken en aankomsten. Het staat bekend om zijn goedkope vluchten door heel Europa met luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Wizz Air. Er zijn momenteel duizenden jumbojets die landen of opstijgen.

De eerste aankomsten op de luchthaven van Charleroi begonnen in 1919. Sindsdien is het meerdere keren uitgebreid en gerenoveerd om de modernste luchthaven van dit moment te worden. Van 200.000 passagiers in het jaar 2000 naar meer dan 8 miljoen in 2019. Sterker nog, het coronavirus treft ook deze luchthaven en in 2020 maakten slechts 2,6 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven van Charleroi. Het aantal vertrekken of aankomsten zal in 2021 geleidelijk stijgen om terug te keren naar het niveau van 2019. Charleroi Airport bij vertrek en aankomst.

De luchthaven van Wallonië in België biedt slechts enkele vluchten aan. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen zijn Wizz Air, Ryanair, en TUI Fly.