Reisverzekering vergelijken

Reisverzekeringen vergelijken kan u  veel voordeel opleveren

Het is verstandig een reisverzekering af te sluiten wanneer u op reis gaat. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen. U kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten voor de periode dat u op reis bent. Er is ook een doorlopende reisverzekering, die het hele jaar geldig is. De premies voor reisverzekeringen vergelijken kunt u snel en eenvoudig op de vergelijkingssite 1Verzekering.nl of op 123reisverzekeringen.nl

 

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering heeft een vaste begin- en einddatum, gelijk aan de duur van uw reis. Hoe meer reis- of vakantiedagen hoe hoger de premie. De premie is tevens afhankelijk van het aantal verzekerde personen. U kunt daarnaast extra dekkingen laten meeverzekeren.

 

 

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering geldt voor niet aaneengesloten reizen en vakanties gedurende het lopende jaar. Gaat u meerdere keren per jaar op reis dan is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger. Bijkomend voordeel is dat u niet steeds opnieuw een verzekering hoeft af te sluiten.

 

Annuleringsverzekering

Voordat u op reis gaat kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Kunt u door bepaalde omstandigheden toch niet op reis, dan krijgt u van de verzekeraar uw geld terug. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de omstandigheden, waardoor u niet op reis kunt, om uw geld terug te krijgen.

Een annuleringsverzekering is er ook in twee vormen. De kortlopende- en de doorlopende annuleringsverzekering. Dit volgens hetzelfde principe als de reisverzekering. Als u dus maar eenmalig op reis gaat kunt u een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Gaat u meerdere keren per jaar op reis dan is een doorlopende annuleringsverzekering, die het hele jaar geldig is, meestal voordeliger. Er zijn ook doorlopende reisverzekeringen inclusief doorlopende annuleringsverzekering.

Premies vergelijken

Voordat u een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluit is het aan te raden de premies voor deze verzekeringen goed te vergelijken op de vergelijkingssite 1verzekering.nl of op 123reisverzekeringen.nl. Dit zijn betrouwbare sites, eenvoudig in gebruik  en laten snel een vergelijkingsresultaat zien, zodat u geld kunt besparen door te kiezen voor de verzekering die het best bij u past, met de laagste premie.