Top 10 bezienswaardigheden op de Veluwe

Wanneer u op een camping op de veluwe vakantie viert, dan bent u altijd benieuwd welke bezienswaardigheden er bij u in de regio zijn. Om u hier een handje mee te helpen hebben wij voor u een lijst ontwikkeld met daarin de top 10.

#1: Paleis het Loo

Paleis het Loo was een koninklijk paleis en is nu een nationaal museum en ligt in een bosrijk gebied, aan de rand van Apeldoorn. In 1984 is het paleis volledig gerestaureerd en is opengesteld voor het publiek. In de verschillende gedeelten van het paleis zijn onder andere inrichtingen door de jaren heen te zien. In de westvleugel van het paleis wordt gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen. Ook is hier een restaurant en een balzaal te vinden. Achter het paleis liggen de prachtige tuinen van het paleis.

#2: Burgers’ Zoo

Met haar 1,5 miljoen bezoekers is de Arnhemse Burgers’ Zoo de meest bezochte attractie van Gelderland. De oorsprong van de zoo ligt in 1913, bij Johan Burgers die zijn fazanterie open stelde voor het publiek. Momenteel kun je verschillende soorten leefgebieden in de zoo bewonderen, waaronder de safari, de bossen, de mangroven, de woestijn, de oceaan en het regenwoud. Een bezoekje waard dus voor jong en oud.

#3: Koningin Juliana Toren

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in dit familiepark. Het park bestaat al sinds 1910 en was vroeger de attractie van de omgeving. Ook ouders kunnen zich hier prima een dagje vermaken.

#4: Dolfinarium Harderwijk

Een andere belangrijke trekpleister in de Veluwe is het enige dolfinarium van Nederland in Harderwijk. Naast de dolfijnen kunt u hier ook andere waterdieren vinden zoals de orka’s, zeeleeuwen en roggen. Dagelijks zijn hier indrukwekkende dolfijnenshows te zien.

#5: Apenheul

U vindt de Apenheul in de Apeldoornse bossen, in het natuurpark Berg & Bos. De apen leven vrij in de bossen, er zijn dus weinig hekken en kooien te vinden. Er leven verschillende apen uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Voor kinderen is dit een prachtige attractie.

#6: Nederlands openluchtmuseum

Wanneer u geïnteresseerd bent in de leefvormen van onze voorouders, moet u zeker een bezoekje brengen aan het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem. U kunt hier zien hoe Nederlanders in het verleden woonden en werkten, door middel van woningen, ambachten en gebruiksvoorwerpen.

#7: Kröller-Müller museum

Het Kröller-Müller museum is in bezit van een wereldberoemde collectie van voornamelijk beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw. Het museum staat voornamelijk bekend om haar grote collectie van kunstwerken van Vincent van Gogh.

#8: Het Nederlands watermuseum

Nederland staat bekend om haar deltawerken en wordt door vele landen regelmatig ingeschakeld om waterproblemen te voorkomen. Het Nederlands Watermuseum bevindt zich in Arnhem en is een interactief museum die laat zien wat je allemaal met water kunt doen. Ook kun je een tochtje maken door een riool en een prachtige film over water bekijken.

#9: Jachthuis St. Hubertus

Het Jachthuis St. Hubertus is ontworpen door de bekende architect Berlage en werd bewoond door de familie Kröller-Müller. Je kunt onder begeleiding van een gids een toch door het huis maken, hier kom je bijzondere verhalen te horen en krijg je veel van de architectuur van het gebouw te zien.

#10: Loenense waterval

In loenen bevindt ze de grootste waterval van Nederland. Kortom; wanneer zich op een camping in Loenen bevindt, dan is dit een leuk idee voor een uitje.