Autoverhuur sterk groeiende concurrerende markt

Auto’s zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven gezien we het vervoermiddel gebruiken om op het werk te komen en om in het algemeen van A naar B te geraken. We kunnen auto’s kopen, leasen, maar ook huren. De autoverhuur is nog altijd een groeiende markt, wellicht omdat mensen geen eigen auto meer kunnen kopen of slechts een aantal keer per maand een auto nodig hebben. Er zijn steeds meer autoverhuurbedrijven actief op de markt, maar dat alleen is niet de verklaring voor een sterk groeiende en concurrerende markt. Verhuurbedrijven maken veelal gebruik van het internet en vergelijken van prijzen speelt daarbij een grote rol.
Vergelijken
Bij het uitzoeken van een huurauto keert men zich tot diverse vergelijk websites, een goed voorbeeld van een dergelijke website is autoverhuur24.be. Daar kan men eenvoudig prijzen van diverse modellen bij een breed scala aan verhuurbedrijven vergelijken. Vergelijken wordt veelal gedaan om een goede combinatie te vinden tussen de goedkoopste en de beste verhuurder. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor het verhuurbedrijf met de beste prijs/kwaliteit verhouding of met de laagste prijzen.

Voordelen
Hieronder noemen we nog een aantal voordelen van vergelijken:

● Direct een goed beeld van de te maken kosten;
● U weet precies welke auto’s u kunt huren;
● U kunt vergelijken op basis van het aantal dagen dat u de auto wilt huren;
● U kunt diverse modellen met elkaar vergelijken;
● U kunt precies zien welke extra’s wel of niet zijn inbegrepen;
● Er is inzichtelijk hoeveel kilometers u cadeau krijgt en wat de verdere kosten per kilometer zijn.

Populaire verhuurbedrijven
Er zijn een aantal populaire autoverhuurbedrijven door heel Europa te vinden. Door gebruik te maken van deze autoverhuurbedrijven heeft u niet alleen de mogelijkheid om in België een auto te huren, maar kunt u bij dezelfde bedrijven ook in Spanje, Nederland of Italië een auto huren. Dat betekend dat u ook in België een auto kunt huren om deze vervolgens in Nederland bij een filiaal van hetzelfde keten weer in te leveren. Dat is erg handig.

Enkele populaire verhuurders zijn:

● Europcar
● Sixt
● Avis
● Hertz

Tips
Tot slot geven we nog een aantal tips. Waar let u op als u een auto gaat huren? Hieronder volgt een lijstje met handige tips:

● Lees altijd goed de voorwaarden door;
● Controleer de auto op schade voordat u met de auto wegrijdt en breng de verhuurder op de hoogte van eventuele schade;
● Is de benzinetank vol of dient u dat zelf te regelen?
● Vraag in uw directe omgeving rond welk verhuurbedrijf goed bekend staat. Via internet zijn er vaak ook recensies te vinden, maar een mening van iemand die u kent is ook belangrijk. U kunt namelijk online niet altijd zien hoe de service van een bedrijf bekend staat;
● Hoe bent u verzekerd? Zoek dit uit om niet voor nare verrassingen achteraf te komen te staan;
● Hoe laat dient u de auto weer in te leveren aan het einde van de huurperiode? Zijn er kosten verbonden aan de auto te laat inleveren en hoe hoog zijn deze kosten?