De satelliet voor internet gebruiken in een noodsituatie

U bent ondernemer. U bent volledig van het internet afhankelijk. Misschien heeft u een webshop, een software bedrijf of iets anders in de IT branche. Wanneer het internet uitvalt betekend dat misschien wel dat u niet kunt verkopen. Of dat u uw klanten niet kan helpen via de helpdesk. Er zijn steeds meer bedrijven afhankelijk van het internet, en als er dus iets zou uitvallen zit u en uw bedrijf in grote problemen. Alhoewel er steeds minder internet storingen zijn, kan het nog steeds voorkomen. En heeft u wel eens nagedacht over de kosten van een uitval? Personeel kan vaak niet werken, en klanten zijn niet tevreden. Zo’n storing kan al snel in de papieren gaan lopen als het niet snel wordt opgelost. En dat is zonde, er is namelijk een heel erg makkelijke oplossing voor deze problemen.

De satelliet voor backup internet

Dat hoort u goed! Misschien wist u het nog niet, maar de schotel kan worden ingezet om te internetten. Er zijn zelfs bedrijven in het buitengebied die dit als vaste internet verbinding gebruiken (simpelweg omdat ADSL niet beschikbaar is op hun locatie). Maar voor veel bedrijven in de IT sector, en mogelijk nog velen anderen, kan het satelliet internet worden gebruikt als backup als het internet mocht uitvallen. Om switchen is vaak zo gedaan, en een kwestie van een draaitje omwisselen. En zakelijk satelliet internet hoeft helemaal niet duur te zijn! U kunt al voor enkele tientjes per maand de satelliet als backup hebben draaien. Velen malen goedkoper dan de kosten van een (tijdelijke) internet storing.

Het overwegen waard

In bovenstaande voorbeeld hebben we u al wat verteld over de vele voordelen van schotel internet als backup voor uw bedrijf. Denkt u eens aan de vele kosten, boze telefoontjes en misschien wel verloren opdrachten als u internet tijdelijk niet werkt. Misschien denk u nu dat het niet nodig is, maar u zult dankbaar zijn al er onverhoopt toch een storing verschijnt!