tevreden met een moer

Ik heb een huis midden in de stad, ik heb geen schuur of opslag, dus mijn fiets staat eigenlijk altijd voor mijn huis. Ik vind het gevaarlijk om mijn fiets zo midden op straat te zetten. Iedereen zou hem mee kunnen nemen, hij zit wel op slot, maar ze laden hem zo in de auto en zagen het slot door.

Ik wilde een oplossing hoe ik mijn fiets vast kan zetten aan mijn huis, zodat niemand mijn fiets meeneemt en het mij meer rust geeft ’s nachts. Ik heb absoluut geen zin om iedere week een nieuwe fiets te moeten kopen. Dus ik ben uitgebreid gaan zoeken op het internet.

Haken en moeren

Ik kwam uit bij karabijnhaken, dit zijn haken die je makkelijk ergens aan vast klemt. Omdat ze zo makkelijk vast te maken zijn, zijn ze ook heel erg makkelijk los te maken. Dit is dus eigenlijk ook niet de goede oplossing.

Ondertussen zat ik nog steeds op de website kleinmetaalshop.nl, ik keek eens verder op deze site en kwam terecht bij de oogmoer. Deze schroef je in de muur en daar kan je bijvoorbeeld een slot doorheen halen waardoor je je fiets vast zet aan je huis. Om de moer weer uit de muur te krijgen heb je heel wat kracht nodig dus dat zou teveel moeite zijn om hem te stelen.

Ik heb deze moer besteld en hij was de volgende dag al in huis. Ik heb in tijden niet meer zo lang gedaan met 1 fiets. Niemand die mijn fiets nog makkelijk mee kan nemen.