Geld lenen door een mini lening

Iedereen komt weleens te staan voor onverwachtse rekeningen en hebben geen geld om deze rekeningen direct te betalen. Lenen is ook onmogelijk, omdat veel mensen een registratie hebben bij het BKR, waardoor ze niet in aanmerking komen voor het lenen van geld. Daar hebben we nu een oplossing voor, namelijk het afsluiten van een minilening.

Bij een minilening spreken we vaak over het lenen van een klein bedrag tot 750 euro die het mogelijk maakt om de onverwachtse rekening te betalen. Het is wel de bedoeling dat je deze lening binnen 21 dagen terug betaald. Zolang je daar aan voldoet heb je verder geen probleem en is de onverwachtse rekening ook weer voldaan.

Steeds meer mensen maken gebruik van deze mogelijkheid om onverwachtse rekeningen te kunnen betalen voordat hun salaris wordt gestort. Dit krediet is bedoeld als een incidenteel krediet en het is dus ook niet de bedoeling dat dit wordt gebruikt als een doorlopend krediet.

Een nadeel van een minilening is dat de rente redelijk hoog is, namelijk 7,9% op jaarbasis, waardoor het ook niet aantrekkelijk is om iedere maand dit bedrag te lenen.

Mocht je niet in staat zijn om deze lening af te betalen wordt de vordering na ongeveer anderhalve maand overgedragen aan de deurwaarder. Deze zal bij u beslag komen leggen. Kortom, als u niet in staat bent om de lening af te sluiten, dan moet je ook de lening niet afsluiten. U komt namelijk nog meer in de problemen door de lening niet af te betalen.