Black Brick segmentatie

De wereld van tegenwoordig bestaat uit informatie en een hoop van deze informatie is een stuk minder relevant dan andere informatie. Op basis van een onderzoek naar het koopgedrag van consumenten kan een bedrijf besluiten wat de beste aanpak is om hun nieuwe product op de markt te brengen. Daarvoor moet echter wel de relevante informatie van de minder relevante informatie gescheiden worden. Dit heet data analyse.

Black Brick is een bedrijf dat de relevante informatie scheidt van de minder relevante informatie. Dit bedrijf maakt gebruik van de data analyse methode die datamining wordt genoemd. Datamining verwijst naar het mijnen van goud in een grote berg grond, het overschot is zand en dus niet waardevol. Datamining is het zoeken naar verbanden in grote hoeveelheden data. Op basis van deze verbanden worden er modellen gemaakt die de werkelijkheid zo goed mogelijk beschrijven.

Black Brick maakt gebruik van de gegevens waar u binnen uw bedrijf over beschikt, analyseert deze data en maakt vervolgens een gedetailleerd model over de kwestie. Op basis van dit model kunt u voorspellen wat er gaat gebeuren als u een bepaalde beslissing neemt, en of deze beslissing zal werken. As u een nog gedetailleerder model wilt dan kan Black Brick zo gewenst de desbetreffende informatie verrijken met externe bronnen. Op www.blackbrick.nl kunt u meer informatie vinden over Black Brick, over hun data analyse methode en kunt u ook contact met hen opnemen.