Hoe werkt de vrienden loterij

Enkele jaren geleden heette De Vriendenloterij nog de Sponsorloterij. Veel mensen doen mee aan deze loterij. Het speciale bij De Vriendenloterij is dat de speler de prijs die hij wint ook kan weggeven aan zijn vrienden. Bijvoorbeeld als hij €100.000 wint, krijgt hij nog €10.000 om met zijn vrienden op vakantie te gaan. Maar dit kan alleen als je vrienden ook mee doen met De Vriendenloterij, vandaar ook de naam Vriendenloterij.

Alleen als je een kleine prijs wint hoeven je vrienden niet per se me te spelen. Wat ook een belangrijk kenmerk bij De Vriendenloterij is, is dat de speler zelf een goed doel mag uitkiezen. Naar dit goede doel gaat de opbrengst. Of je kunt ervoor kiezen om de opbrengst naar je eigen sportschool of sportclub te sturen. Van elk verkocht lot krijgt de sportschool dan 50%.

Het lot
Het lot van de loterij bestaat uit het mobiele telefoonnummer van de speler, aangevuld met twee letters. Je kunt de loten kopen via het internet, via de telefoon of schriftelijk. Elke maand wordt er vervolgens een bedrag van je rekening af gehaald. Je hebt 14 trekkingen per jaar bij De Vriendenloterij.

De prijzen
In De Vriendenloterij kun je verschillende prijzen winnen. Als je een prijs wint boven de €454 moet je 29% belasting betalen. Bij De Vriendenloterij zijn de winkansen helaas niet zo heel groot. Dit is eigenlijke het geval bij de meeste loterijen. Of je moet heel veel loten kopen, maar dan kun je jezelf alleen maar onnodig in de vingers snijden.