De juiste spoelbak in uw keuken

Spoelbakken zijn er in vele soorten en maten van 15 cm tot wel meer dan 90 cm breed.

Spoelbakken worden over het algemeen uitgevoerd in 3 soorten, enkele spoelbaken bestaande uit een spoelbak, 1,5 spoelbak bestaande uit 1 grote en een kleine spoelbak (restenbakje) en een dubbele bak bestaande uit 2 spoelbakken.

Deze 3 soorten zijn uitgevoerd in 4 verschillende uitvoeringen.

Onderbouw spoelbak:
De onderbouw spoelbak wordt bevestigd aan de onderzijde van het werkblad, hierdoor zie je op het blad geen spoelbak.

Opbouw spoelbak:
De opbouw spoelbak wordt op het blad bevestigd, bij een opbouw spoelbak ligt de spoelbak op het werkblad, hierdoor is er altijd een randje zichtbaar van de spoelbak.

Vlakinbouw spoelbak:
De vlakinbouw spoelbak komt blak in het werkblad, hierdoor lijken de spoelbak en het werkblad geen geheel. Vlakinbouw is de meeste gebruikte spoelbak variant.

Tussenbouw spoelbak:
De tussenbouw spoelbak wordt tussen het blad geplaats, dit wordt vak gedaan met een stenen spoelbak of tegeltjes spoelbak.

De juiste keuze:
Er zijn geen richtlijnen voor de juiste spoelbak. De juiste keuze is de spoelbak die bij u past bij het geen waarvoor u de spoelbak wilt gaan gebruiken, gebruik u de spoelbak niet vaak dan is een spoelbak 40×40 al ruim voldoende, vindt u het makkelijk om groente apart te wassen in de spoelbak denk dan eens aan een 1,5 spoelbak.

Om een lange tijd plezier te hebben van uw spoelbak is het raadzaam om een merk spoelbak aan te schaffen, bekende merken zijn onder andere Reginox, Franke, Lorreine & ABK.