De beste manier om een waardevolle productpresentatie te realiseren

Productpresentatie is een waardevol onderdeel van het aan de man brengen van een nieuw artikel. Daarbij kan het zorgen voor een extra impuls bij bestaande producten en artikelen. Bij een goede productpresentatie is klantbeleving een van de belangrijkste doelen om op te richten. De klant moet zich immers aangesproken voelen om het product te gebruiken. Het presenteren hangt af van het type product en de boodschap dat het merk de klant wil meegeven. Deze lopen per branche zeer uiteen.

Klanten aanspreken met een interessante productpresentatie
Er zijn vele manieren om productpresentatie in te zetten. Veel gebruikte manieren die hun werkzaamheid hebben bewezen zijn instore communicatie, winkelmarketing, cross channel marketing en storytelling. De klantbeleving staat bij al deze manieren centraal. De klant aanspreken is alleen doeltreffend als men weet wat deze drijft en welk probleem het product oplost. Welke vorm van productpresentatie ingezet wordt is daarnaast afhankelijk van het type product. Dit kan variƫren van een display tot aan een totaal winkelinterieur.

Prikkel de consument
Een klant voelt zich aangesproken als deze geprikkeld wordt door een bepaalde factor. Het zien van een prachtige haardos kan inspirerend werken om een bepaalde shampoo te kopen en zo zijn er meerdere vormen van productpresentatie te noemen. Organisaties met veel verstand van zaken hebben veel ervaring in het werkveld. Tchai is hier een voorbeeld van.