Sociale werkplaatsen zijn top

Afgelopen zomer ben ik mij gaan verdiepen in sociale werkplaatsen in heel Nederland. Allereerst heb ik contact opgenomen met 2 sociale werkplaatsen in de provincie Noord-Holland, aangezien ik allereerst de sociale werkplaats in de hoofdstad van ons land wou bezichtigen en kijken hoe zij daar aan het werk gaan. Vervolgens ben ik vanuit Amsterdam naar Volendam gegaan om daar naar de plaatselijke sociale werkplaats te kijken.

Sociale werkplaats Amsterdam

De sociale werkplaats in Amsterdam was gelijk al heel indrukwekkend. Eenmaal op de plek aangekomen viel het mij al op dat het een hele grote werkplaats was. Het idee natuurlijk is al gewoon geweldig, aangezien op een sociale werkplaats de banen worden geven aan mensen die wat verder van van de arbeidsmarkt zitten. Dit doordat zij in een depressie hebben gezeten of een beperking hebben.

Sociale werkplaats Volendam

Ook sociale werkplaats Volendam heeft erg veel indruk op me gemaakt. De mensen die ik daar aan het werk zag waren zo precies met hun vak bezig, dat ik me niet eens kon voorstellen dat de meeste mensen een beperking of depressie hebben gehad. De manier waarop deze mensen met hun werk omgingen gaf mij als buitenstaander een super goed gevoel. Sociale werkplaatsen zijn in mijn ogen ideaal voor de maatschappij!