Rijschool Alphen

Van plan om met je rijbewijs te beginnen bij bijvoorbeeld een Rijschool Alphen? Dan is het belangrijk dat je van te voren goed research doet naar een goede rijschool. Waarom? Een rijschool moet goede tarieven handhaven maar ook professioneel overkomen. De markt is overspoelt met eenmansbedrijfjes met weinig ervaring, nu doen deze het vaak wel goed, maar moet je wel zeker weten dat ze goed rijles geven!

Hoe kom je daarachter?

Het makkelijkste om erachter te komen of een rijschool betrouwbaar genoeg is, is om naar de website van rijschoolgegevens te gaan en te kijken hoe hoog het slagingspercentage van een rijschool is en hoeveel examens ze al hebben afgelegd. Hebben ze weinig examens afgelegd? Dan kan je ervan uitgaan dat de rijschool vrij nieuw is en dus onervaren, het is dan een logische stap te beginnen met een gratis proefles en niet zomaar een pakket af te nemen, dit kan natuurlijk gaan tegen vallen!

Tarieven

Daarnaast is het belangrijk op te letten wat de prijzen zijn die de rijschool hanteert. Het is voor een ervaren rijschool vrij normaal 40 euro per uur te vragen, een nieuwe rijschool met nog weinig klanten en ervaring zal eerder rond de 25 a 30 euro vragen voor een rijles. Meer betalen voor een betrouwbare/professionele rijschool kan tijdens het halen van je rijbewijs een juiste beslissing zijn, het niet halen van je examen en het overdoen ervan zal al snel zorgen voor meer kosten dan het in 1x halen van je rijbewijs.