Het volgen van een PMO opleiding

Op zoek naar nieuwe carrièrekansen? Er zijn ook PMO trainingen die je kunt volgen. Deze training is bedoeld voor mensen die projecten ondersteunen en momenteel werkzaam of werkzaam willen zijn bij een projectbureau. Tijdens een dergelijke training werk je aan een aantal competenties. Deze competenties horen bij een goede PMO’er.

Tijdens de training leer je technieken om projecten en programma’s professioneel te ondersteunen, sturen en te controleren. Je doorziet na deze training ook het actief toepassen van de technieken die tijdens projecten van belang zijn.

Ook het zelfbewust invloed oefeningen is van belang. Ook dit is een aspect dat wordt behandeld. Eveneens leer je het ondersteunen en beïnvloeden van projecten in organisaties. Ook leer je de toenemende betekenis van de rol als PMO’er. Je maakt kennis met projectmanagementmethoden en kunt de overeenkomsten en verschillen herkennen. Daarnaast zijn er nog een aantal competenties die aan de orde zullen komen.

Er zijn diverse bedrijven in Nederland waar je deze trainingen kunt volgen. Een dergelijke training kost ongeveer 2000 euro. De Project Academie is één van de bedrijven waar je deze training kunt volgen. Na het volgen van introductietraining PMO is het de bedoeling dat je een vijftal resultaten hebt behaald. Je ziet onder meer de samenhang tussen staande organisatie en de positionering van projecten. Je kent de belangrijkste projectmanagementmethoden en je kunt de rol van een PMO’er hier invullen.

Door een business simulatie leer je persoonlijk leervragen afbakenen. Bovendien ontdek je strategieën voor het verbeteren van je eigen effectiviteit. Ook ken je de kerncompetenties van een PMO’er. Deze competenties kun je vervolgens toepassen op de werkvloer.