Infrarood sauna thuis

De ideale temperatuur voor een infrarood sauna is 35-50 graden Celsius. Maar boven de 30 graden Celsius kan hij al gebruikt worden. Dit lijkt misschien niet echt warm, maar dat is het zeker wel. Een infrarood sauna verwarmt namelijk niet de lucht, maar rechtstreeks uw lichaam. De infrarood stralen doordringen in de huid en verwarmen de huid van binnen naar buiten. Dit maakt het gebruik van een infrarood sauna een totaal andere beleving als een traditionele sauna. De temperatuur kan worden ingesteld door de gebruiker, naar zijn of haar eigen keuze.

Doordat de infrarood cabine het lichaam verwarmd ontspannen de spieren makkelijker. Hierdoor worden gewrichtsklachten en spierpijnen verminderd en krijgt u een betere bloedsomloop. Daarnaast word het lichaam gezuiverd van alle afvalstoffen om u een prettiger gevoel te geven. Daarnaast kan een infrarood sauna ook stress en hoofdpijn verminderen.

Een infrarood sauna heeft positieve effecten of diverse ziektes. U kunt denken aan bijvoorbeeld reuma of psoriasis. Het is altijd beter om eerst bij uw huisarts te informeren of u in een infrarood sauna mag. Bij sommige ziektes heeft een infrarood sauna negatieve effecten, u kunt hierbij denken aan infecties. Om dit te voorkomen kunt u daarom het beste eerst de huisarts inschakelen. Hierdoor voorkomt u misverstanden.