Een onverwachte buispalen prijs

De buispalen prijs is niet per definitie een hoge prijs. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de prijs van stalen buispalen, zoals bijvoorbeeld de lengte en de diameter van de buispaal, het type, eventuele extra afwerkingen en natuurlijk ook de toegankelijkheid van de locatie en het benodigde materieel. Het komt met regelmaat voor dat men meer kwijt is aan de buispalen dan vooraf was berekend. Dit heeft in vrijwel alle gevallen te maken met een misberekening.

Een andere diepte maakt veel verschil in de buispalen prijs

Wanneer u een aanbouw of uitbouw wilt laten realiseren, dan kan het nodig zijn om een systeem met buispalen te laten aanbrengen in de grond. Het gebeurt vaker dat men de berekening hiervoor overlaat aan de architect en deze berekening niet laat controleren. Hierdoor kunnen later problemen ontstaan als het om de financi├źn gaat. Wanneer een architect van mening is dat een buispaal 7 meter in de grond moet, dan wordt de offerte op basis van deze diepte berekend. Echter, als men er dan achter komt dat een diepte van 15 meter vereist is, dan moet er per buispaal 8 meter extra worden betaald. Wanneer we uitgaan van een gebruik van 8 buispalen en een prijs van 50 euro per meter, dan kom je al snel op een meerprijs van 3200 euro uit.

Laat het narekenen

Het is om bovenstaande reden altijd verstandig om de berekening te laten narekenen voordat er een offerte wordt aangevraagd. Je ziet dat er een behoorlijk financieel verschil kan ontstaan wanneer dit niet gebeurt. Dan hebben we het nu nog alleen gehad over de meerprijs aan buispalen, waarbij we het extra beton voor het vullen nog niet hebben opgeteld. Bespaar jezelf deze ellende en laat het vooraf goed controleren.