Wat kost het repareren van een iPhone?

Wanneer je een defect onderdeel hebt van een iPhone wil je dit vanzelfsprekend laten herstellen. Ook wil je vooraf weten wat je kwijt gaat zijn voor het repareren. Dit is afhankelijk van de soort reparatie. In dit artikel beschrijven we een aantal iPhone toestellen en de gemiddelde reparatiekosten van zo’n toestel.

iPhone 3G reparatie

Als het gaat om het repareren van een iPhone 3G betaal je voor het vervangen van een touchscreen circa 35 tot 50 euro. De reparatieduur is ongeveer 30 minuten. Het vervangen van de LCD kost ongeveer 45 euro en dit is eveneens binnen 30 minuten geklaard. Mochten de volumeknoppen stuk zijn, dan ben je plus minus 30 euro kwijt. Waterschade herstel kost 50 euro, terwijl het vervangen van de verhuizing rond de 60 euro kost. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Er zijn nog tal van andere reparaties mogelijk wat de iPhone 3G betreft, maar de genoemde reparaties komen het meest voor.

Nieuwe uitvoeringen

Als het gaat om nieuwere uitvoeringen kun je er van uit gaan dat je meer geldt moet betalen om een reparatie uit te voeren. Dit geldt niet in alle gevallen, maar bijvoorbeeld voor het vervangen van een scherm ben je wel wat extra geld kwijt. De geldt bijvoorbeeld bij een iPhone 5s reparatie. Dan kan de reparatie gemakkelijk ruim 100 euro kosten als je een barst in je scherm hebt. Het is dan ook goed om hier rekening mee te houden. Dan kan het ook slim zijn om diverse reparateurs met elkaar te vergelijken.