Minder zorg aan je gebit door goede zorg

Het is belangrijk om je gebit te verzorgen, want als je goed voor je gebit zorgt heb je minder mankementen als je naar de tandarts gaat en hoef je minder vaak bij de tandarts terug te komen en heb je uiteindelijk minder moeite om je gebit te verzorgen. Het is natuurlijk niet mogelijk om alle mankementen uit je gebit te voorkomen, maar het is wel mogelijk om mankementen te beperken zodat je uiteindelijk minder vaak een extractie tand of een extractie kies hoeft te doen.

Een gebit dat niet goed wordt verzorgd heeft niet alleen meer kans dat er gaatjes komen in de tanden, maar heeft er ook meer kans op dat er andere aandoeningen bijkomen. Als je een goed verzorgd gebit hebt, heb je dus niet alleen minder kans op gaatjes maar heb je ook minder kans op bijkomende aandoeningen en hoef je dus minder naar de tandarts en hoef je bijvoorbeeld geen orthodontie volwassene.

Als je dan toch een tand of kies moet laten trekken is daar niets aan te doen. Er moet dan een implantaat worden gezet om het gat te vullen, want anders zit er een gat in je mond en dat doet afbreuk aan je uitstraling. Het is helaas alleen niet altijd mogelijk om een tand of kies te laten zetten, maar als het wel kan moet je dat zeker doen. Het nadeel van het trekken van een kies is dat het erg veel pijn doet en dat wil je vermijden.

Het beste is uiteindelijk dat je je gebit goed verzorgt zodat er zo min mogelijk tanden en kiezen hoeven te worden getrokken, waardoor je zo min mogelijk kunsttanden en kunstkiezen in je mond hoeft te hebben. Hoe minder je naar de orthodontist hoeft en hoe minder je naar de endodontoloog moet hoe beter dat dus is.