Speeltoestellen mooi in je tuin

Het is belangrijk voor kinderen om buiten te komen, want kinderen hebben net als oudere mensen een hoger risico op een tekort aan vitamine d. Op lange termijn zorgt een tekort aan vitamine d er voor dat je last kan krijgen van allemaal vervelende bijwerkingen waarvan sommige erger zijn dan anderen. Vitamine d kan je op twee manieren binnenkrijgen. De belangrijkste manier voor de inname van vitamine d is door het krijgen van zonlicht op je huid. Je huid krijgt dan de kans om vitamine d aan te maken. De tweede manier voor de inname van vitamine d is door het eten van vette vis en margarine. Alleen vis en margarine is niet genoeg om je vitamine d op pijl te houden, daarom is het nodig om genoeg buiten te komen want anders is een vitamine d tekort onvermijdelijk.

Jonge kinderen moeten daarom genoeg buiten komen omdat ze anders niet genoeg vitamine d binnen krijgen. Jonge kinderen hebben alleen niet het besef hoe belangrijk het is om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Kinderen kunnen die verantwoording dan ook niet voor hunzelf nemen. Het is daarom de taak van ouders om ervoor te zorgen dat hun kinderen genoeg vitamine d binnen krijgen. Ouders kunnen dat het beste doen door het buiten leuk te maken voor hun kinderen. Als een kind het buiten leuk vindt zal het eerder geneigd zijn om buiten te spelen. Speeltoestellen hout zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat een kind het buiten leuk gaat vinden waardoor het buiten zal gaan spelen. Een schommel hout zal daarin meespelen voor een kind.

Het speelgoed hoeft alleen niet ten koste te gaan van de uitstraling van de tuin, want speeltoestellen zijn in verschillende materialen te kopen. Er is dus altijd wel materiaal wat het beste in de tuin past. Je kunt zo kiezen uit kunststof-, ijzer- en houten speeltoestellen.