Helft Nederlanders drinkt koffie bij het ontbijt

Bijna de helft van alle Nederlanders drinkt de eerste kop koffie al direct bij het ontbijt. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder consumenten. Ook voor Belgen geldt het dat een groot percentage al vroeg aan koffie begint, al is daar geen precies cijfer van bekend.

Er werden in totaal 542 mensen ondervraagd, waarvan dus bijna de helft heeft aangegeven de eerste kop koffie al bij het ontbijt te nemen. Zestig procent daarvan geeft ook aan rustig de tijd te nemen voor de kop koffie. Een groot deel van de ondervraagden gebruikt espresso koffiebonen om de koffie klaar te maken. Maar waarom drinken we al zo vroeg een kop koffie?

–       83 procent geeft aan dat ze koffie drinken voor de lekkere smaak

–       37 procent geeft aan dat het een manier is om op gang te komen

Voor een groot deel van de ondervraagden zal het waarschijnlijk ook zo zijn dat het een combinatie tussen deze redenen zal zijn. Welk type mens denken de koffiedrinken zelf dat ze zijn?

–       54 procent typeert zichtzelf als ‘lekker relaxed’

–       26 procent typeert zichzelf als iemand met opstartproblemen

–       20 procent schaart zichzelf in de categorie ‘druk druk druk’

Het koffiedrinken in de ochtend is dus gemeengoed geworden. Alhoewel iedereen dit doet met een verschillende reden is het dus in ieder geval zo dat we wel van een kopje koffie houden, of dat nu met het ontbijt is of net daarna. Ook genieten van een ochtendkoffie? Koffiebonen kopen!

Over DeKoffieboon.be

Koffie en koffiebonen kopen doe je snel en voordelig bij dekoffieboon.be

Ontdek ons uitgebreid gamma aan gemalen koffie en espresso koffiebonen van diverse bekende nationale en internationale merken. Zo zijn hebben wij in ons gamma : douwe egberts, lavazza, illy, kimbo, segafedo, piu, rombouts, miko, chess… en nog vele andere.