Een auto verkopen met schade

Uit onderzoek is gebleken dat er dagelijks gemiddeld 820 verkeersongelukken plaatsvinden en dat jongeren tussen 18 en 24 jaar oud 4 keer zoveel kans hebben om in een auto ongeluk betrokken te raken dan bestuurders op oudere leeftijd.

Een aanrijding is een hele nare ervaring voor beide bestuurders, het is niet alleen even schrikken maar ook alle papier werk eromheen voor de verzekering. Sommige mensen kiezen ervoor om na een aanrijding de auto niet meer te laten repareren, maar verkopen deze liever voor onderdelen aan een sloopauto inkoper. Hoeveel kunt u voor uw sloopauto vragen?

Dagwaarde van uw sloopauto

Het is nogal lastig om te bepalen hoeveel een auto precies waard is, vooral als schade heeft vanwege een verkeer ongeval. Er wordt gekeken naar het bouwjaar van uw auto, omdat deze jaarlijks 10% waarde verliest, maar ook naar een aantal andere zaken. Veel sloopauto’s worden door demontage bedrijven uit elkaar gehaald voor onderdelen, of gaan voor export naar Afrika, er zijn dus een aantal factoren die meespelen in het bepalen van de auto dagwaarde. Als u een oudere auto heeft is het meestal voordeliger om deze aan een sloopauto inkoop  bedrijf te verkopen door deze aan te melden op de occasion verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl, dan deze te laten repareren. Reparatie kosten kunnen namelijk behoorlijk oplopen, dan is het voordeliger om een leuk 2de handsje te kopen op een occasion verkoop site.

Leuke auto schade feiten

Ondanks alle trainingen die politie agenten moeten volgen om hun rijvaardigheden te verbeteren is uit onderzoek gebleken dat ruim 67% van politie auto’s betrokken raken bij een auto ongeluk, wat voor een hele hoge kosten post zorgt. Om dit probleem te verhelpen worden politie auto’s nu voorzien van dure parkeersensoren en andere preventieve onderdelen. De minister Ivo Opstelen van Veiligheid en Justitie heeft een onderzoek gestart met hulp van de verzekeraar om te achterhalen hoe deze ongelukken tot stand zijn gekomen, en om vervolgens een passende oplossing te kunnen bieden.

Auto schade verminderen door middel van een verplichte training?

Uit cijfers van verzekering maatschappijen is gebleken dat mensen wie een rijvaardigheidstest hebben gevolgd waar onder anderen slippen, een noodstop maken, een vrachtwagen besturen en de gevaren in het verkeer worden geleerd 25% minder ongelukken veroorzaken. Deze training helpt mensen zich in de schoenen van andere bestuurders te verplaatsen, waardoor ze zich beter kunnen voorstellen hoe hun rijgedrag het verkeer kan beïnvloeden om hoe ze gevaarlijke situaties kunnen voorkomen. Stel u voor dat u net de showroom uitrijdt met uw splinternieuwe BMW die u zojuist door middel van een financiering heeft aangeschaft, en dat iemand uw nieuwe aankoop in de prak rijdt omdat hij zijn auto niet onder controle weet te houden op de gladde weg. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, alle paperassen voor de verzekering en alle bijkomende irritaties. Als u pech heeft wordt uw auto total loss verklaard en moet u op zoek gaan naar een nieuwe op 2de hands auto verkopen sites. Voorkom dit door deze nuttige cursus te volgen, en houd altijd voldoende afstand van de bestuurder voor u om gevaarlijke situaties te voorkomen.