Tips voor inbraakwerende kozijnen

Er is heel veel wat u kunt doen om uw woning te beschermen tegen inbrekers. En dan hebben we het niet alleen over goede sloten op deuren. Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat ook de veiligheid van hun raamkozijnen een grote invloed heeft op de inbraakwerendheid van hun woning. We geven u hier graag tips over waar u op moet letten bij kozijnen om inbrekers te ontmoedigen om uw woning als doelwit te kiezen.

Wat u moet weten over inbraken

Wist u dat 90% van de inbraken gelegenheidsinbraken zijn en dat een inbreker hooguit 30 seconden de tijd uittrekt om uw huis binnen te dringen? Duurt het langer, dan geeft de inbreker meestal op. Dit betekent dat u in veel gevallen met een aantal redelijk eenvoudige inbraakwerende maatregelen een inbraak kunt voorkomen.

Inbraakwerende sluitingen kozijnen

Een belangrijke inbraakwerende maatregel voor kozijnen zijn meerpuntsluitingen. Dit betekent dat de vleugel van de kozijnen door minimaal één sluiting per zijde wordt vergrendeld. Een inbreker zal niet de moeite en tijd nemen om eerst vier sloten te forceren. Kies bij voorkeur ook voor paddenstoelnokken. Dit zijn nokken in de sluiting van de rand van het raam met een rand die zich vastgrijpt in het vlindersluitplaatje van het kozijn. Verder bestaan er voor schuifpuien ook nog speciale uittilbeveiligingen.

Kozijnen met inbraakwerend glas

Met alleen inbraakwerende sloten op uw kozijnen bent u er nog niet. Voor een optimale inbraakpreventie mag inbraakwerend glas ook niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan gehard glas. Dit is vijf keer zo sterk als gewoon glas. Ook draadglas is een optie voor de inbraakgevoelige plekken van uw woning.

Extra beveiligingsmaatregelen kozijnen

Maar er zijn nog veel meer beveiligingsmaatregelen voor kozijnen, waaronder:

• Sloten met Politiekeurmerk
• Verstevigde hoekverbindingen
• Onzichtbaar bevestigde glaslatten
• Scharnieren met metalen versteviging
• Rolluiken