informatie over goud kopen

Goudbaar en goudstaaf

Bij Goldrepublic kunt u goud inkopen. Dit kan in de vorm van een goudstaaf (ook wel goudbaar genoemd). Het kopen van een goudbaar is een voordeligere investering, dan het kopen van bijvoorbeeld gouden munten. Het is  namelijk makkelijker om een goudstaaf te produceren, dan het slaan van gouden munten .

Hoe groter de goudbaar, hoe kostenefficiënter uw investering zal zijn.

Meer informatie over goudbaar en goudbaren kopen

Goud kopen

Het kopen van goud is een solide investering. Goud heeft in alle jaren valutahervormingen, depressies en oorlogen doorstaan. Diegene die een veilige belegging zoekt, voor over meerdere jaren zal met goud een goede investering doen.

De afgelopen 10 jaar heeft de goudprijs een stabiele groei vertoond. In de volgende afbeelding ziet u de ontwikkeling van de goudprijs tegen over dat van de AEX.

Fysiek goud behoudt onder alle omstandigheden zijn waarde, wat van aandelen en andere beleggingen niet gezegd kan worden.  Anders dan bijvoorbeeld een papieren investering zoals aandelen en obligaties, waarbij het resultaat afhankelijk is van regeringen, bedrijven, personen en de economie, is goud tastbaar, beperkt in aanbod en wordt de waarde bepaald door wat de ‘wereld’ er voor geeft.

Actitief worden in Goudhandel? Lees meer over online goud kopen

Goudprijs

De goudprijs wordt weergegeven in troy ounces, net zoals andere edelmetalen. De goudprijs wordt sinds 1919 vastgesteld door de London Gold Fixing. Deze prijs wordt tegenwoordig als praktische richtprijs algemeen aanvaard. De goudprijs zal gedurende dag fluctueren. Dit komt doordat er op verschillende niveaus in goud wordt gehandeld.

Meer informatie over de goudprijs

Goldrepublic

GoldRepublic biedt kluis-edelmetaal aan. Kluis-edelmetaal betekent beleggingsedelmetaal wat opgeslagen wordt in professionele kluizen. Middels een gemakkelijk te gebruiken online bij GoldRepublic kunnen beleggers en spaarders 24 uur per dag 7 dagen per week goud, zilver en platina kopen, beheren en ook weer terugverkopen.