De ontwikkelingen op de vastgoedmarkt | Obligatiebeheer Noordenwind

De vastgoedmarkt gaat alle kanten op en dit zal het komende jaar niet anders zijn. Waarin moeten we wel of niet investeren en waarom? Van geld op spaarrekeningen moeten we het niet meer hebben. Wel blijkt dat men steeds meer bereid is om in vastgoed te beleggen. Deze investeringsbereidheid is nu zelfs hoger dan voor de crisis.

De huidige vastgoedmarkt heeft een positieve invloed op verschillende partijen. Zo zijn banken en fondsen meer bereid om commercieel vastgoed te financieren en beleggers investeren erop los als het om vastgoed gaat. De huizenprijzen stijgen flink en ook volgend jaar is de verwachting dat deze stijging aan zal houden. Ook de spaarrentes die negatief dreigen te worden, zorgen ervoor dat mensen naar alternatieven met een hoger rendement gaan kijken.

De hoogste spaarrente

Voor degene die op zoek is naar sparen met rendement, komt bedrogen uit. De rente is bij de meeste banken onder de 1%. De hoogste rente is bij internetbanken zoals Nationale Nederlanden, Knab of Argenta. Voor deze banken is het de vraag voor hoelang zij deze rentepercentages nog in stand zullen houden. Er zijn hierdoor steeds meer mensen die hun geld cash thuis bewaren.

Aangezien een oude sok, of spaarrekeningen niet voor veel rente zorgen, is het investeren in grondstoffen of vastgoed een goede optie. Beleggen in vastgoed is een inflatiebestendige belegging en biedt een beter rendement dan staatsleningen en minder risico dan aandelen. Er zijn verschillende vastgoed aanbieders die inspelen op deze trend en voor de juiste investering op maat kunnen zorgen.
Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind