Tattoo (tatoeage) verwijderen

Professioneel uw tatoeage verwijderen

Was voorheen een tatoeage een beslissing voor het leven en kon deze alleen met plastische chirurgie verwijderd worden, tegenwoordig kan uw tatoeage professioneel ongedaan gemaakt worden met Yag Laser. Bij LaserCity waar we de laatste technieken op de voet volgen zijn we in staat de meeste tatoeages met bevredigend resultaat te verwijderen.

De tatoeage

Toen u de tatoeage liet zetten zijn er met de tatoeëermachine in de tweede laag van uw huid kleurstofdeeltjes ingebracht. Niet lichaamseigen stoffen worden normaliter door de lymfeklieren afgevoerd via de urinewegen. De ingebrachte verfdeeltjes waren echter te groot voor het lymfesysteem om te verwerken en daarom kapselden de lymfen deze vreemde stoffen in. De afbeelding die u door de opperhuid heen ziet zijn de ingekapselde kleurstofdeeltjes.

Het laseren

De in de huid ingekapselde kleurstoffen worden door het hitte-impuls van de Yag Laser in kleine deeltjes uit elkaar geslagen. Tijdens dit proces ontstaat er door de verbranding van de opperhuid een tijdelijke witte verkleuring. Dit heet laser-snow en verdwijnt in 15 tot 30 minuten. Tijdens de laserbehandeling wordt een gedeelte van deze kleurstofdeeltjes direct afgestoten. Een ander groot aantal wordt teniet gedaan door korstvorming en verdwijnt met het genezen van de wond. Het resterende deel wordt door de lymfeklieren afgevoerd.

De behandeling

Hoe lang de behandeling van de tatoeage verwijderen duurt hangt af van de hoe de tatoeage gezet is, de gebruikte kleuren en de ouderdom van de tatoeage. Een professioneel dik gezette tattoo verwijderen kost meer behandelingen dan een dunne tatoeage. De ervaring van onze specialisten bij LaserCity is dat zware tatoeages 7-13 behandelingen nodig hebben en dunne 3-7. De tijd tussen de behandelingen die de huid nodig heeft om zich te kunnen herstellen is 6-8 weken. Het neemt vaak enkele maanden in beslag voordat een tatoeage volledig verwijderd is.

Net als het zetten van de tatoeage is ook het tatoeage verwijderen niet geheel pijnloos. De pijn die u voelt tijdens de laserbehandeling is vergelijkbaar met het zetten van de tatoeage. Na de behandeling kunt u een napijn hebben die lijkt op een behoorlijke zonnebrand. In 10-20 dagen gaat dit over.
Om tijdens de behandeling van de tatoeage verwijderen de pijn te drukken kunt u 1½ uur voor de behandeling een paar pijnstillers innemen in combinatie met een verdovende zalf die u bij LaserCity kunt verkrijgen.

De nabehandeling

Na elke laserbehandeling word uw huid enkele minuten met coolpads gekoeld en bij het weggaan ingesmeerd met een verkoelende gel. Tegen eventuele infecties kunt er daarna Betadinezalf op aanbrengen. Dit houdt tegelijk uw huid soepel. Het resultaat van een behandeling zal in de loop van een paar dagen zichtbaar worden en na verloop van tijd zal de afbeelding verder vervagen.

De dag na de behandeling dient u voorzichtig te zijn met shampoo en zeep op de gelaserde huid. De eerste 2 weken na een laserbehandeling is het onverstandig te zonnen of van de zonnebank gebruik te maken. Ook zwemmen of andere activiteiten waarbij er vuil in de kwetsbare huid kan dringen wordt afgeraden.

Ook voor diensten zoals definitief ontharen kunt u bij ons terecht!