Een analyse van de prijsdaling van goud de afgelopen jaren

Is mijn geld nog wel veilig op de bank? Zal ik gaan beleggen op de beurs? Dit zijn vragen waar veel Nederlandse mee zitten. Investeren in goud is voor deze personen mogelijk een goede optie. Meer en meer mensen gaan het doen, of denken erover na. De prijs van goud heeft de afgelopen decennia een geweldige stijging gemaakt. Stijgende lijnen zijn goed. Er wordt daarom door een grote groep mensen gedacht dat goud erg vast van waarde is. Niet zo gek natuurlijk, de cijfers liegen er niet om. Er is een behoorlijke prijsdaling geweest in de waarde van goud dit afgelopen jaar.

Dollar, Yen, wisselkoersen en de Goudprijs

De prijsdaling van het gouden edelmetaal heeft tevens te maken met het beter worden van de Dollar. Misschien een beetje een ingewikkeld verhaal, maar laat me dat proberen uit te leggen. Doordat de Dollar munt sterker wordt, zal de Yen uit het opkomende China minder sterk zijn, dit kan ook een rol spelen. Het heeft allemaal met wisselkoersen en waarde op basis van goud te maken.

US Dollar aantrekkelijker door lage prijs per gram?

Zoals bij veel onderwerpen zijn er ook over goud een aantal (fantasie) verhalen te lezen. Het internet staat er vol mee. Er wordt gespeculeerd dat de grote bank van de USA de goudprijs per gram kunstmatig laag probeert te houden om de eigen US Dollar een aantrekkelijk munt te laten blijven. Amerikanen lijken vaker terug te komen in deze spookverhalen. Er zijn natuurlijk geen bewijzen voor dit feit. Het lijkt ons een broodje aap verhaal, maar toch kan het best vermakelijk zijn om dit soort berichten te lezen. Meer nieuws over goud, het inwisselen van uw gouden producten tegen een eerlijke prijs? Kom dan eens langs bij de Goudwaag in Den Haag. Heerlijke koffie, een goede sfeer en wij draaien er niet omheen wat betreft de waarde van uw goud. Goudeerlijk over goud!