Sloopauto’s

Iedereen heeft er vast wel eens over gehoord het begrip sloopauto. Dit heeft te maken met een auto die als gevolg van ouderdom of een ongeluk niet meer in staat is om goed te functioneren. Het gaat pas echt over een sloopauto als de reparatie van dit voertuig je meer geld gaat kosten dan de waarde van het voertuig. Als de schade nog goed te herstellen is dan spreekt men van een schadeauto. Schadeauto’s zijn namelijk nog veel meer geld waard dan een sloopauto, ook al kun je voor sommige sloopauto’s ook nog flink wat geld krijgen.

Het maakt niet uit of het een sloop of een schade auto is maar vaak kunnen er nog zeer veel bruikbare onderdelen uit een auto gehaald worden. Als je frontaal op iemand bent gebotst dan is de kans natuurlijk erg groot dat er niet veel van de motor over is en dat zou nou weer net zonde zijn. Want voor de onderdelen die de motor zijn werk laten doen kun je het meeste geld krijgen. Maar de vele andere onderdelen kunnen je natuurlijk ook nog wat geld opleveren.

Het bedrag dat je krijgt van een autosloperij als je jouw auto wilt laten slopen hangt af van meerdere factoren. Ten eerste is de schade aan de auto natuurlijk belangrijk, want als die helemaal Total los is dan kan zelfs de sloop hier niet veel meer mee. Ook het merk van de auto kan van belang zijn, want een intact motorblok van een dure auto kan je ook nog veel geld opleveren. De leeftijd van de auto is ook een belangrijke factor, want nieuwere auto’s zullen ingewikkeldere en duurdere besturingssystemen hebben dan auto’s van 20 jaar geleden.