Auto inkoop mogelijkheden op een rij

Particuliere auto verkoop is de normaalste zaak van de wereld geworden, u kunt tegenwoordig binnen 5 minuten via uw smartphone een “auto te koop” advertentie plaatsen en rustig de reacties afwachten.

Ondanks het feit dat men erg eenvoudig en snel advertenties kan plaatsen is het wel zo dat het moeilijker wordt om serieuze auto inkopers te vinden, die verder geen nare bedoelingen hebben, en bereid zijn om een eerlijk  prijs te geven voor uw 2de hands auto. Wat zijn de verschillende auto verkopen mogelijkheden? Wat is het meest betrouwbaar en efficient?

Auto inkoop bedrijven

Er zijn genoeg dealers in Nederland die auto’s inkopen, daar kunt u zowel uw 2de hands auto verkopen, of inruilen en natuurlijk ook de mogelijkheid om een nieuwe auto te kopen. Het enige nadeel is dat autohandelaren erg kritisch uw auto bekijken, ze zullen elk mogelijk kwaaltje compleet afkraken om zo min mogelijk te betalen. De kans is dus erg groot dat u veel minder geld zult krijgen dan wat u in gedachten heeft als u het erop gokt om uw bolide aan een dealer te verkopen.

Uw auto online zelf verkopen

Veel mensen denken, “Waarom zou ik naar een dealer gaan, er zijn zoveel auto verkopen sites beschikbaar tegenwoordig. Ik doe het lekker zelf”. Het is inderdaad zo dat er talloze auto verkoop sites zijn waar u gratis uw “occasion verkopen” advertentie kunt plaatsen en op biedingen kunt wachten, alleen dit heeft helaas ook z’n nadelen. Ten eerste zijn er duizenden advertenties, dus de kans dat iemand uw advertentie aanklikt is al erg klein, mensen die naar dit soort advertenties kijken willen ook altijd minder betalen dan wat u ervoor vraagt. Dat houdt in dat u hele lage biedingen kunt verwachten na aanleiding van uw advertentie, wat jammer van uw tijd is. Mocht er iemand een redelijk bod doen, en u maakt een afspraak voor het bezichtigen gebeurt het ook nog veel te vaak dat diegene niet komt opdagen zonder af te bellen, of dat u in aanraking komt met mensen met verkeerde bedoelingen. Uw auto zelf verkopen is dus ook niet altijd de beste oplossing om van uw occasion af te komen.

Uw occasion verkopen voor export

Dan zijn er altijd nog 2de hands auto inkopers die op zoek zijn naar bepaalde type auto’s voor export, dit soort mensen gaan meestal advertenties op internet doorlopen, op zoek naar interessante deals. Het probleem is dat daar erg veel misbruik van wordt gemaakt, er zijn duizenden scammers die op deze manier mensen benaderen en vervolgens oplichten door middel van een valse cheque of paypal betaling. Dit soort mensen gaan erg slim ter werk, ze nemen contact met u op en willen u het volledige bedrag geven voor de auto, maar kunnen de auto niet komen bekijken omdat ze op zakenreis zijn in het Buitenland dus willen graag de transactie per mail afhandelen. U krijgt vervolgens en cheque binnen met een hoger bedrag dan afgesproken, als u vraagt waarom u meer geld krijgt dan afgesproken zal de zakenman zeggen dat het voor de verzendkosten zijn voor de auto, omdat deze met de boot wordt vervoerd naar het Buitenland. Die persoon zal u vervolgens vragen om de auto meteen af te zetten bij de have en om een gedeelte van het geld te sturen naar een contactpersoon die de auto op komt halen in het Buitenland. Een maand later komt u erachter dat de cheque niet gedekt is en wordt het bedrag weer van uw rekening af gehaald, dus bent u uw auto, en het geld en wat u voor het vervoeren en aan die persoon heeft gestuurd kwijt.

Auto verkopen met hulp van autoinkoop site “ikwilvanmijnautoaf.nl”

Zou het niet veel prettiger zijn als u uw auto zou kunnen verkopen in 3 stappen, zonder extra kosten, zonder risico of veel tijd eraan te hoeven besteden? Dat klinkt zeker als muziek in de oren, en het is zeker mogelijk. Als u uw occasion aanmeld op de auto inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl dan gaan een team professionele, ervaren auto verkopers voor u aan de slag om het hoogste bod voor u te krijgen. Binnen 48 uur zorgen ze ervoor dat u een mooi bod krijgt op uw sloopauto van een betrouwbare auto handelaar bij u in de buurt. U heeft zelf in handen of u het bod wel of niet accepteert, mocht u ermee akkoord gaan krijgt u netjes contant uitbetaald wanneer u de sleutels bij de dealer inlevert.