Coderen met passie

Een codeersysteem is voor de meeste bedrijven erg bruikbaar, want codeersystemen zorgen ervoor dat alle informatie goed door het bedrijf heenloopt. Het coderen van informatie zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt in het proces van een bedrijf. Het doel van coderen is om goede informatie op het goed moment op de goede plek te laten komen tegen minimale kosten.

Bedrijven met een codeersysteem gaan beter lopen omdat het bedrijf minder kosten maakt omdat er minder goederen kwijt zijn of omdat er minder werkzaamheden dubbel worden gedaan. Want alle informatie is goed gecodeerd waardoor bepaalde dingen zijn geautomatiseerd en op een vaste manier worden gedaan waardoor er minder verspillingen zijn in het bedrijf.

Een van de bekendste voorbeelden van coderen is het gebruik van barcodes. Tegenwoordig wordt in vrijwel elke winkel gebruik gemaakt van barcodes om goederen te scannen zodat het altijd duidelijk is welk product er in de winkel ligt. Een groot deel van het proces kan dan worden afgestemd op deze barcodes. Bij binnenkomst kan de winkel haar producten scannen en de producten in het voorraadsysteem zetten. Bij de kassa kunnen de goederen dan weer van de voorraadlijst worden gehaald. Zo kan op een makkelijke manier de voorraad worden bijgehouden.

Zo wordt het proces in de supermarkt met barcodes ingericht. Coderen zoals de supermarkt dat gedaan heeft met barcodes kan in bijna elk bedrijf. Daarin moet een bedrijf kijken naar dingen die op informatieniveau makkelijk fout gaan. Daar kan het bedrijf gebruik maken van coding and marking zodat deze foutgevoelige informatie niet door mensen hoeft worden gedaan. Maar worden gedaan met onveranderlijke codes met bijvoorbeeld een klein karakter printer. Een andere veelgebruikte manier van coderen is met een hot foil printer die uit een rol plastic door verhitting letters op een ander oppervlak drukt. Deze manier is erg betrouwbaar en kan op bijna alle materialen.