Wat is de Slimste Mens?

Veel mensen zijn bekend met het spelletje de Slimste Mens, maar voor degene die niet weten wat het is leggen we het in dit artikel graag nog eens uit. De Slimste Mens is een tv-quiz. Het is een quiz dat al sinds 2003 op de Belgische televisie is te zien. Vandaag de dag is de quiz ook al enige tijd op de Nederlandse tv te zien bij de NCRV op NPO 2. Zij hebben ook de razend populaire Slimste Mens App gelanceerd.

Waar de antwoorden van de Slimste Mens App vinden?

Je kunt het spelletje ook zelf spelen via de App. Het spelen van een potje de Slimste Mens is populair en voor velen zelfs verslavend. Op ieder tijdstip van de dag kun je via de App wel iemand vinden met wie je een potje kunt spelen. Op Slimstemensantwoorden.nl kun je de antwoorden van de quiz vinden, zodat je een veel betere uitgangspositie hebt.

Hoe werkt het tv-spel?

Het concept van het tv-spel is simpel. Aan iedere aflevering doen drie kandidaten mee en de bedoeling is dat zij zoveel mogelijk seconden moeten verzamelen. Degene die aan het eind de meeste seconden heeft wint de uitzending. De twee andere kandidaten spelen in de finale tegen elkaar en de winnaar van de “finale” mag in de volgende aflevering terugkomen. Seconden kun je verdienen door vragen goed te beantwoorden.

Bij de finale is het qua seconden juist omgekeerd. Je speelt dan de seconden van je tegenstrever weg door goede antwoorden te spelen. Ook is tactisch spelen in de finale belangrijk en soms is het zelfs zo dat je je beter kunt laten zakken onder het aantal seconden van je tegenstander, om zo een betere uitgangspositie te krijgen. In de laatste week van het tv-programma nemen de beste spelers het tegen elkaar op. Degene die de laatste aflevering wint mag zich de Slimste Mens noemen. De App is vergelijkbaar met de tv-versie, waarbij je ook zoveel mogelijk seconden moet sprokkelen en uiteindelijk in de finale tegen je tegenstander speelt.