Spelletjes tegen verveling

Heb jij soms ook van die dagen dat je je verveelt en niet weet wat je moet gaan doen? Speel dan een leuk spelletje! Je kan kiezen voor een ouderwets bordspel, of gewoon een leuk spelletje op je computer, tablet of telefoon spelen. Er zijn tegenwoordig genoeg leuke spelletjes online te vinden.

Taal en raadsels

Ben je goed in taal? Dan kun je een spelletje als Rummikub, Lingo of bijvoorbeeld Wordfeud doen. Of ben je juist gek op raadsels? In zo’n geval is een spelletje als raad het plaatje 2 heel leuk om te doen. Je krijgt een plaatje te zien, en wat moet raden wat het is. Of speel gewoon een leuke woordpuzzel, deze kun je vaak in tijdschriften of kranten vinden.

Rekenen

Ben je juist gek op rekenen dan kun je een spel spelen als Sudoko spelen, een best wel pittig rekenspelletje dat ook vaak in kranten is te vinden. Of speel de rekenvariant van Rummikub, ook een leuk spel om te rekenen. Of zoek online naar een leuk rekenspelletje, er is tegenwoordig keuze genoeg.

Goed voor je hersenen

Een spelletje is niet alleen leuk tijdverdrijf, je wordt er ook nog eens slimmer van. Een win-winsituatie dus. Door het spelen van spelletjes kun je bijvoorbeeld je geheugen trainen, of je leert om sneller verbanden te leggen. Je traint er in ieder geval je hersenen mee, en dat is natuurlijk nooit verkeerd. Voor kinderen kan het spelen van spelletjes helpen om bijvoorbeeld te leren rekenen of te leren spellen.