Wegwijs in de datingsite jungle

Er schieten elke dag wel een paar nieuwe datingsites als paddenstoelen uit de grond. Het wordt steeds moeilijker voor singles om wegwijs te raken in de mengelmoes van online datingsites. Er bestaan datingsites voor hoger opgeleiden, voor 50 plussers, homo’s, mensen op zoek naar een erotische date, overspel, volslanke mensen, alleenstaande mama’s en papa’s, enz… Het lijkt maar niet op te houden.

Door de fragmentatie van de datingindustrie is er voor de consument nog nooit zoveel keuze geweest. Had men ons tien jaar geleden gezegd dat er vandaag datingsites zouden bestaan om vreemd te gaan dan hadden we hen voor gek verklaard. Ondertussen zijn we wel zover en het ziet er naar uit dat daar geen verandering in komt.

Welke datingsites past bij mij

Bij de keuze van een datingsite moet je niet blindstaren op al deze categorieën. Het is mooi in theorie om lid te worden van een datingsite voor volslanke mensen, alleenstaande mamma’s of een datingsite voor hoger opgeleiden. In de praktijk is het niet altijd eenvoudig om daarmee een juiste date te vinden.

Al deze websites hebben veel concurrentie en hebben dus niet altijd leden genoeg om iedereen van dienst te zijn. Traditiegetrouw hebben vrouwen meestal meer keuze dan mannen. Mannen, zo lijkt het schrijven zich veel sneller in op online datingsites. Voor mannen is het dan ook niet altijd evident om een geschikte date te vinden. Mannen vergeten wel eens dat er achter dat profiel ook daadwerkelijk een persoon zit. Een persoon van vlees en bloed die net als in het echte leven keuzes maakt en de beste eruit kiest. Doordat vrouwen veel meer keuze hebben moeten mannen meer moeite doen om aan een date te raken. Vrouwen daarentegen leven in een snoepwinkel. Keuze zat!

Dus wanneer je op het punt staat om een datingsite te kiezen, hou in gedachten dat je net als in het echte leven zal moeten werken om een date te krijgen. Het komt niet vanzelf.