Een vakantie naar de Spaanse eilanden

Je komt thuis en je kijkt op je kalender en je ziet dat je nog steeds drie dagen werken te gaan hebt. Sommige vinden een negen tot vijf of zes kantoor baan heerlijk en dat is helemaal niet zo gek. Je hebt veel zekerheid je weet dat je namelijk elke dag werk hebt en altijd aan het eind van de maand een geld bedrag gestort krijgt. Voor velen is het een heerlijk leventje. Ook kun je altijd rekenen op vakantiedagen. Het zijn meestal een vast aantal dagen die je zelf kunt verdelen over het jaar en je hoeft je dus nooit zorgen te maken om vakantie. Je weet waar je aan toe bent.

 

Sommige kunnen het negen tot vijf of zes werk weer niet evenveel waarderen. Het werken is veel te vermoeiend of lijkt eindeloos. Maar wegen die argumenten wel meer dan de hiervoor genoemde of zijn er nog andere argumenten tegen een negen tot vijf baantje. Als je er even geen zin in hebt dan knijp je er lekker tussen uit. Maar als je van je vrije dagen geniet dan moet je ook echt er van genieten. Klinkt logisch, maar velen begrijpen dat nog niet helemaal. Stop met je mailtjes te controleren en stop met werken op je laptop terwijl je op de heerlijke Spaanse eilanden ligt.

 

Het moment dat je ervoor kiest vrij te nemen moet je ook echt ervan genieten. Voor sommige is dat kunnen ontspannen, voor de ander misschien het beoefenen van een nieuwe sport of hobby. Het gaat erom dat je niet de werkdruk van je baan ervaart. Vakantie Spanje boeken is dus pas het halve werk. Het heeft dus geen zin om vanaf je strand te blijven werken. Zorg ervoor dat je mooie verhalen hebt om te vertellen aan al je collega’s. ‘Ik heb mijn mailtjes gecontroleerd’ is geen spannend werkverhaal.