Geschiedenis van de Honda motor

De Honda motor wordt geproduceerd door het Japanse bedrijf Honda. Naast een breed scala aan motorfietsen produceert dit bedrijf ook allerlei soorten automobielen, die wereldwijd verkocht en gereden worden.

De fabricage van de Honda motor begon in 1946. De Japanner Soichiro Honda richtte in dit jaar het bedrijf op en begon als eerst met het ontwerpen en realiseren van motorfietsen. De inspiratie voor zijn modellen kwamen waren eerste instantie van de Europese –en Amerikaanse afkomstig. De markt van motorfietsen was hier al verder ontwikkeld en veel motoren werden gebruikt als voorbeeld voor de Honda motor. Het produceren van de Honda motor bleek vervolgens een groot succes. De Honda 50 cc C100 Supercub werd uiteindelijk de best verkochte motorfiets ter wereld. Kort daarna kwamen de 250 cc Dream-motorfietsen en ook deze gingen als warme broodjes over de toonbank. In de opeenvolgende 20 jaar waren er veel modellen van Honda die de wereld nog veroverden, waaronder de CB 750 Four en de Honda Deauville.

De Honda motor zorgde voor een complete revolutie in de wereld van de motorfietsen en dat ze nu de grootste motorproducent ter wereld zijn is dan ook zeker een meer dan terechte status. Naast motorfietsen produceert dit Japanse bedrijf ook auto’s en power products.