Garagedeur gaat niet open | Garagedeur storing

Bij een storing aan uw garagedeur kan er van alles aan de hand zijn. Het kan zijn dat er 1 onderdeel defect is maar dat alle andere onderdelen hier onder lijden waardoor de schade aan de deur alleen maar groter wordt. Het is daarom van essentieel belang om niet te lang te wachten met het melden van een garagedeur storing. Neem daarom direct contact op met de klantenservice van ROMASS. U kunt via onze website 24 uur per dag, 7 dagen per week een storing melden. Een afspraak si zo gemaakt, ook als u nog geen klant bij ons bent.

Heeft mijn garagedeur een storing?

Storingen aan een garagedeur kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn door achterstallig onderhoud, dat er onderdelen zijn versleten waardoor de deur problemen kan gaan vertonen. Daarnaast kan door weersomstandigheden, bijvoorbeeld storm of enorme vrieskou voorkomen dat onderdelen het begeven. Ook kan het voorkomen dat door intensief gebruik onderdelen sneller slijten en de deur minder goed laten functioneren.

Maar wat kan er allemaal mis gaan bij een garagedeur? Hieronder een overzicht van veel voorkomende garagedeur storingen.

Garagedeur veer gebroken

Een storing kan worden veroorzaakt door de veren in een garagedeur. De veren zijn namelijk niet onbelangrijk voor de werking hiervan. De veren van een garagedeur zijn namelijk essentieel voor de werking van de deur. Het is daarom erg belangrijk wanneer de veren slechter beginnen te presteren om deze op tijd te laten controleren en indien nodig te vervangen. We adviseren als een van de veren gebroken is, de andere veer tegelijk te vervangen.

Garagedeur paneel kapot/beschadigd

Wanneer het paneel van de garagedeur kapot gaat is de deur in de meeste gevallen nog te gebruiken. Het is wel belangrijk om niet te lang te wachten met de reparatie hiervan. Het kan zijn dat andere onderdelen onder extra druk komen te staan, bijvoorbeeld de motor. Een overbelaste motor kan zorgen voor een storing en soms zelfs tot het kapot gaan van de motor.

Garagedeur sluit niet goed

Dat een garagedeur niet goed sluit kan meerdere oorzaken hebben. Het kan komen door een storing in de garagedeur maar ook een storing in de afstandsbediening. Een monteur op locatie gaat onderzoeken hoe het kan dat een deur niet goed sluit. Zodra de oorzaak bekend is, gaat hij aan de slag om dit probleem op te lossen.

Garagedeuren sluiten niet automatisch

Een garagedeur die niet meer automatisch sluit als gevolg van een storing is dit natuurlijk erg vervelend. Indien het daadwerkelijk om een storing gaat is dit vaak gemakkelijk op te lossen. De ervaren monteurs van ROMASS kunnen u hier in begeleiden en zelfs de storing voor u oplossen.

Garagedeur gaat niet dicht

Door een storing in de motor of doordat er een veer of kabel is gebroken kan het voorkomen dat de garagedeur niet meer dicht gaat. Vaak is een storing snel verholpen. ROMASS kan op zeer korte termijn bij u langskomen om een storing te verhelpen.

Wat moet ik doen bij een garagedeur storing?

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact op neemt met een garagedeuren specialist. Om grote en verdere schade te voorkomen is het aan te raden om direct actie te ondernemen. Onze monteurs staan voor u klaar om de problemen met uw garagedeur direct op te lossen.

Meer informatie over onze storingsdienst kunt u terug vinden op onze website.