Het bleken van uw inrichting

White wash, een prachtige techniek om houten meubels, vloeren of accessoires een brocante, karakteristieke uitstraling te geven. Eerder werd dit gedaan met kalk. Kalk had een ontsmettende werking. De kalk trok in de nerven van het hout waardoor er een enorm mooi gebleekt effect ontstaat. White wash is te bewerkstelligen met verschillende producten. Wel is wel product u kiest van belang vanwege de houtsoort en toepassing.

Kleur

De kleur van het hout bepaalt  mede het eindresultaat. Bij meubels met white wash blijven de kleur van de achtergrond altijd doorschijnend. Een donkere houtsoort geeft dus een heel ander effect dan een lichtgekleurde houtsoort.

Eigenschappen van houtsoorten

Sommige houtsoorten hebben vervelende eigenschappen. Eikhout heeft bijvoorbeeld de eigenschap dat het onder invloed van watergedragen producten kunnen oplossen en gelige vlekken kunnen veroorzaken. Bij dit soort houtsoorten is het handiger om deze te wassen met kalkwas. Om er zeker van te zijn dat uw meubels de verf goed oppakt en geen verkleuring veroorzaakt, kunt u het beste eerst even een test doen om een proefstuk voordat u een heel meubelstuk gaat verven.

Meubels met white wash zien er ontzettend karakteristiek en klassiek uit. Een kast dat eerder saai wordt kan er na de behandeling met white wash erg modern uitzien want white wash is helemaal de trend van nu. Bovendien is white wash een erg goedkope manier om uw inrichting toch een andere uistraling te geven. U kunt langer van uw meubels zonder deze weg te doen maar wel met een nieuwe kleur! White wash meubels is een prachtige manier om uw inrichting te vernieuwen