Automatisch inloggen op Facebook

Wat zou het toch makkelijk zijn wanneer je zelf automatisch overal zou kunnen inloggen op Facebook. Helaas is dit niet altijd mogelijk omdat de kans bestaat dat iemand anders dan jijzelf op jouw account zou kunnen inloggen. Vooral bij openbare computers als die in bibliotheken, internet caf├ęs, scholen of op je werk ben jij niet de enige die van die ene computer gebruikt maakt. Het is dan ook aan te raden hier nooit op de optie ‘gegevens onthouden’ aan te vinken.

Op het moment dat een ander persoon in jouw account terecht komt omdat je vergeten bent uit te loggen is het in feite hopen dat deze persoon een eerlijk iemand is en zelf uitlogt. Is het geen betrouwbaar iemand dat kan deze persoon alles met jouw account doen wat jij zelf ook kan wanneer je ingelogd bent. Zo zou hij zomaar berichten namens jou kunnen sturen naar je vrienden, je account deactiveren of zelfs verwijderen. Dit is dus iets dat je niet wil zien gebeuren. Pas daarom ook erg goed op en zorg ervoor dat je op uitloggen klikt voordat je een openbare computer verlaat.

Heb je een eigen computer, smartphone of tablet dan is het uiteraard wel mogelijk om direct in te loggen. Facebook heeft ook een eigen app die jouw gegevens kan onthouden waardoor je sneller status updates kan plaatsen of posts van anderen kunt liken.