Een verpakking herkennen

Als je een verpakking koopt in de supermarkt dan is deze vaak versierd met hele mooie letters en teksten. Het is een product waar over nagedacht is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er onzin op staat, want over elk woord is lang na gedacht.

Je kunt het eens lezen zoals een marketeer het zou lezen. De letters zijn woorden, de woorden maken zinnen en de zinnen maken een tekst, een logisch verhaal. Dat verhaal legt jou uit waarom je iets zou willen kopen. Het product zou willen kopen. De meerwaarde wordt uitgelegd in de mooiste, manipulatieve woorden; groter, nieuwer, beter, best!

Deze woorden moeten echter wel de waarheid spreken. Je mag geen loze kreten op je verpakking zetten. Als je er bijvoorbeeld bij bedenkt dat iets volgens onderzoek veel beter, mooier, groter en luxer is, dan moet je daar ook daadwerkelijk een onderzoek bij hebben dat bewijst dat dat zo is. Ook is het belangrijk voor de klanten dat ze wel zien dat het jouw product is. Het moet een opvallende verpakking hebben, een mooie kleur of een herkenbare kleur met misschien leuke figuurtjes op de achtergrond. Die zorgen ervoor dat ze aan de mensen die er werken uit kunnen leggen welk product ze bedoelen. De vulploegmedewerker zal ook begrijpen welke verpakking het is en daarom wordt je product meer gekocht.

Zorg er dus voor dat je een goede codeer printer hebt. Want een code printer kan je helpen met het printen van de verpakking en de code die erop staat. Dat zorgt ervoor dat niet alleen jij de verpakking herkent, maar ook de buurvrouw, je tante, de baas, je oma, je nichtje en zelfs de hond. Je bent nooit meer iets kwijt en zelfs de kassa zal herkennen welk product het is omdat de prachtige code erop staat.