Een beetje hulp zal ook jou gezond houden!

Voedingssupplementen: waarschijnlijk iets waar je heus weleens van gehoord hebt, maar wat doen ze eigenlijk en welke soorten zijn er? Nou, wij kunnen je vertellen dat er heel veel soorten en maten zijn en dat die ook nog eens allemaal een ander doel dienen. Zo ijn er pillen, maar ook capsules, poeders en ook nog eens drankjes voor diegenen die dat liever willen. Voedingssupplementen dienen ter ondersteuning van je dagelijkse dieet en zijn dan ook nooit een vervanging maar altijd een aanvulling op dit dieet. De supplementen kunnen een enorme verscheidenheid aan ingredi├źnten bevatten, maar de meeste bekende zijn waarschijnlijk wel de verschillende soorten vitaminen. Echter kunnen daar ook nog mineralen en mercola bioactieve stoffen aan worden toegevoegd.

De stoffen in voedingssupplementen? Die zijn synthetisch. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar dat is nergens voor nodig. ze zijn volstrekt en worden zelfs sneller door ons lichaam opgenomen dan dezelfde stoffen die wij uit natuurlijke bronnen uit ons eten now foods en drinken halen.

Naast voedingssupplementen is het altijd belangrijk om een zo gevarieerd mogelijk dieet aan te houden. De meeste mensen die dat doen zullen dan ook geen voedingssupplementen nodig hebben, omdat hun lijf goed in staat is om alle stofjes om te zetten. Maar het is natuurlijk wel om te weten dat wanneer dit niet zo makkelijk gaat, je deze tekorten wel goed kunt aanvullen met de diverse voedingssupplementen die beschikbaar zijn vandaag de dag.

Het is daarom wel verstandig om eerst na te gaan of jij profijt zou kunnen van voedingssupplementen. Want wanneer er bij jou geen sprake is van een tekort, heb je ze niet per se nodig. ga daarom altijd eerst langs bij de huisarts als je overweegt met voedingssupplementen te beginnen. Zo weet je zeker dat jij het optimale profijt uit je voedingssupplementen zult kunnen halen.