Lekker James Bond met een spy camera

Heb je weleens een James Bond gekeken? Het zijn er inmiddels zoveel dat je er vast weleens een hebt gezien, of een andere spionagefilm. In die films hebben ze altijd de mooiste gadgets, zoals de meest ingenieus verborgen spy camera en verborgen wapens.

Wist je dat deze spullen ook in het echte leven worden gebruikt? In het echte leven is het wel een stuk minder heftig dan in de film. De meeste toepassingen van spy camera’s en bewakingscamera’s in het algemeen zijn eigenlijk gewoon veelal praktisch. Je kunt bijvoorbeeld ook een spy camera installeren in je voordeur. Zo kun je binnenshuis al zien wie er aan je deur staat. Vaak gaat deze technologie gepaard met een intercom en dient dit dus vooral een praktisch doel.

Steeds meer mensen kiezen voor een vorm van bewaking met camera’s. Dat is niet goed, met toeemende criminaliteit en steeds beter wordende technologie. Waar je vroeger letterlijk de band van de bewakingscamera moest omdraaien en verwisselen, hebben we daar nu de beveiligingsrecorder voor. Deze maakt de band (die geen fysieke band meer is in de meeste gevallen) weer leeg, zodat er nieuwe beelden kunnen worden opgenomen. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je je beelden kwijt bent, want deze kun je heel makkelijk met een USB stick van het apparaat halen maar nog handiger zijn de bewakingscamera’s die de beelden direct naar een LAN verbinding schrijven en daarmee direct binnenhalen op een laptop of een desktop. Zodoende kun je dus gelijk de beelden inkijken en opslaan naar wens op een externe harde schijf. Zo kun je altijd de beelden van je bewakingscamera bewaren. Let wel goed op de regelgeving rondom het bewaren en eventueel publiceren van deze beelden. Je wilt natuurlijk geen juridische problemen krijgen met je bewakingscamera. Met wat gedegen research is dat gelukkig goed te voorkomen.