Scheiding van tafel en bed, wat is dat eigenlijk?

Scheiding van tafel en bed gewild? Hebben u en uw partner de behoefte om te scheiden, maar staan uw geloofsovertuigingen in de weg? Of is een ‘normale’ scheiding voor u momenteel te duur en wilt u gewoon graag uit elkaar? Als dit van u op toepassing is kunt u voor een scheiding van tafel en bed kiezen. Bij een scheiding van tafel en bed woont u niet meer samen, is er een alimentatieplicht, en is uw gezamenlijke gemeenschap voorbij. Na het scheiden van tafel en bed moet u dus wel alles verdelen, zoals bij een normale scheiding, maar bent u volgens de wet nog wel getrouwd. Als u graag meer wilt weten over scheiding van tafel en bed kunt u de links in dit artikel volgen of verder lezen.

Scheiding van tafel en bed

Niet iedereen heeft het geld om de volle mep voor een scheiding te betalen, anderen kunnen eigenlijk niet scheiden vanwege een religieuze kwestie. Vaak kiezen deze mensen dan voor een scheiding van tafel en bed.
Volgens de wet bent u bij een scheiding van tafel en bed nog gewoon getrouwd, en het wordt dus niet gerekend als een echte scheiding. Er moet echter veel gebeuren wat bij een officiële scheiding, ook komt er vaak een advocaat aan te pas. Daarnaast is het belangrijk om ook plannen te maken over het ouderschap indien u samen kinderen heeft, en de goederen eerlijk te verdelen. Je zou dus kunnen zeggen dat scheiding van tafel en bed qua scheidingsprocessen vrijwel hetzelfde is. Daarom kunnen er ook alsnog heftige conflicten ontstaan.

Meer weten

Scheiding van tafel en bed zorgt soms voor onduidelijkheid. Er zijn verschillende redenen om hiervoor te kiezen boven een normale scheiding, en u kunt altijd kiezen om het huwelijk alsnog volledig te eindigen. Als u graag meer wilt weten over scheiden van tafel en bed of u wilt hulp in schakelen om u bij te staan bij uw scheiding kunt u de links volgen die u kunt vinden in dit artikel.

scheiding van tafel en bed