Los het gezamelijk op

Conflicten oplossen is niet altijd even makkelijk. Je hebt kleine conflicten die je zelf gemakkelijk oplost, maar daarnaast komt er vaak bij de grotere conflicten nog een geschillencommissie of een rechter bij kijken. Daarnaast bestaat er ook nog mediation. Heeft u bijvoorbeeld ruzie met de buurman, omdat zijn handen telkens onder het heg doorlopen en bij u in uw tuin al zijn of haar behoeftes doen, dan kunt u dit beter oplossen via een mediator.

Wat is mediation?

Door en met mediation lost u samen met de andere partij het conflict zelf op, met begeleidende hulp van een onafhankelijke mediator. Het grote verschil met een advocaat en/of een rechter is dat de mediator geen standpunt inneemt, hij geen oplossingen voor het conflict bedenkt en dat hij geen beslissingen neemt. De oplossing die er zal komen, is dus altijd een tussenweg voor beiden partijen, waar beiden het mee eens zijn. In geval van mediation zal het dus niet mogen zijn, dat één van de twee partijen niet eens met het akkoord is, aangezien je zelf naar een oplossing gaat zoeken.

Heeft u een conflict met iemand, of kent u personen die in conflict zijn met elkaar? Meldt uzelf dan ‘vrijwillig’ aan bij mediation Groningen of bij mediation Friesland. Zij zullen u begeleiden naar de meest geschikte oplossing.