Waar je op moet letten bij beveiligingscamera’s

Tegenwoordig zijn er veel mensen met een camerasysteem dat gekoppeld is aan hun deurbel. Wanneer iemand aanbelt springt er een aan en binnen kun je dan zien wie het is. Sommigen hebben ook een beveiligingscamera. Ook wel bekend als CCTV (closed-circuit television camera). Op deze manier kunnen ze ten alle tijden zien wie er bij hun huis is en hebben ze beelden die ze aan de politie kunnen tonen. Wellicht bent u van plan om een beveiligingscamera te kopen. Dan zijn er verschillende keuzes die u moet maken. Zo zijn er verschillende typen camera’s, de meest bekende zijn HDCVI, HD-SDI of IP-camera’s. Ook kan er een groot verschil zitten in de kwaliteit van de opnames. Dit is dan weer terug te zien in de prijs. Er zijn een aan dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een beveiligingscamera.

Twee belangrijke punten zijn dat u een camera selecteert met een breedbeeld en een hoge resolutie. Als u toch investeert in een camera, dan kunt u het beter goed doen. Anders zijn de beelden dadelijk niet eens bruikbaar. Dat zou zonde zijn. Een camera met een goed lens en een resolutie van minimaal 400k, oftewel 0,4 megapixels, zorgt ervoor dat de situatie goed te zien is.

Wat ook belangrijk is, is dat u een goed netwerk en systeem koppelt aan de camera. Zonder het systeem kun je de camera niet gebruiken. Bij IP-camera’s kan dit nog vrij lastig zijn. Indien u niet zo veel kennis heeft van computers en netwerken, dan is deze camera misschien niet de juiste voor u.

Een belangrijke laatste tip is; koop de camera nieuw en niet via doorverkoop websites, als marktplaats. Het scheelt uiteraard een hoop geld, maar er is een reden waarom mensen de camera weg doen. Als u een goede camera koopt, dan hoeft dat maar één keer. Zo niet dan gebruikt u hem wellicht voor een tijdje, maar dan merkt u toch dat het niet goed werkt en dan wilt u er weer vanaf. Dat is begrijpelijk. Koop daarom uw camera van een geverifieerde verkoper.